Månedens 5 kjappe med Petter J. Grødem

Månedens 5 kjappe med Petter J. Grødem

Petter J. Grødem. Bilde

Først ut i spalten Månedens 5 kjappe i 2024, er vår egen styreleder Petter j. Grødem. Les hans fine tanker om hva fotball og frivillighet betyr for ham.

1. Hvor lenge har du vært spiller og trener i Nøtterøy fotball?

Jeg har aldri spilt aktivt selv i Nøtterøy fotball. Jeg spilte fotball som barn og ungdom, men sluttet da jeg var 15 år gammel. Karrieren kan neppe beskrives som fenomenal. Så har jeg har vært heldig å fått være med på trenersiden til G2005 i cirka 10 år og nå er jeg med på G2008/G2009 (Gutter 16 ).

2. Hva får deg med en rimelig krevende jobb som advokat til å prioritere å bruke fritiden din til å «henge med kidsa» på trening, cuper og kamper?


All frivillighet handler om prioritering og et ønske om å bidra. Jeg har vært heldig som har hatt mulighet til å være med på to fotballag i lang tid. På den måten har jeg fått ekstra tid sammen med egne barn, men også fått være med deres venner på feltet, i hallen og på cuper. Som trener får man en helt spesiell rolle i gruppa og på individnivå, særlig i ungdomstiden. Selv om det av og til kan være krevende, er dette vel anvendt tid. Tiden er akkurat nå, det gjelder å få med seg mest mulig og som en del av et trenerapparat får jeg tilgang på fantastiske øyeblikk jeg ikke ville vært foruten.

Tiden er akkurat nå, det gjelder å få med seg mest mulig. Det er nå det gjelder!

3. Hva betyr fotball generelt for deg?

Fotball har en stor plass i livet mitt og den tar mye av min tid. Jeg har sakte, men sikkert forstått at jeg aldri vil bli sentral midtbanespiller på Liverpool. Det får være greit.


4. Du er også styreleder i klubben – vi tror du er rimelig glad i Nøtterøy fotball! Men er det plass til andre interesser? Det ryktes at du er en habil pianospiller?

Jeg flyttet til Nøtterøy i 2007, og det tok ikke lang tid før jeg fikk kontakt med klubben. Først som pappa på sidelinjen, så som trener og etterhvert også som styremedlem og leder. Nøtterøy fotball er en fantastisk fotballklubb, og klubben har stor betydning for hele lokalsamfunnet. Ta deg en tur gjennom Nesskogen en hvilken som helst ettermiddag/kveld. Stopp opp å se hva som skjer. Det er helt utrolig hvor mye som rører seg her.

Jeg har mange andre interesser, og det stemmer at jeg spiller piano. Kommer neppe til å bli oppdaget på den fronten heller, men jeg er glad i musikk. I mange år har jeg fått være med på arrangere en konsert på Barneskjær, og i år forsøker vi oss igjen. Mange store artister har vært på Øya – det er et morsomt arrangement! Ellers er hverdagen min travel, og jeg setter stor pris på å være sammen med familie og venner.

5. Hva kunne du ønske Nøtterøy fotball investerte i / etablerte som et tilbud?

En fotballklubb har alltid ønsker om nye prosjekter og tanker om nye tilbud. For tiden jobber styret med spennende idéer som forhåpentligvis vil gjøre klubben enda bedre til å gi alle våre medlemmer et best mulig tilbud.


Jeg vil avslutte med å takke alle som bruker av sin fritid på Nøtterøy fotball. Uten frivillig innsats er det ikke mulig å drive vår klubb. Dere gjør det selvsagt mest for barna, men husk alt dere får igjen for innsatsen. Det er nå det gjelder!